Terug naar overzicht

Zilver voor Bar Blanche op de Brussels Beer Challenge

De jaarlijkse, internationale Brussels Beer Challenge vond dit jaar voor de tiende keer plaats in onze hoofdstad. De verjaardagseditie van deze bierwedstrijd mocht op een recordaantal deelnemers rekenen. Maar liefst 1800 bieren uit 35 verschillende landen werden geproefd door de vakjury. In de categorie ‘witbier’ werd onze Bar Blanche bekroond met de zilveren medaille. Bar Blanche deelt haar tweede plaats met Hoegaarden White. Grimbergen Blanche ging aan de haal met goud en Vedett Extra White en Blanche de Charleroi Bio vervolledigen het podium met een gedeelde derde plaats.

De Brussels Beer Challenge is niet zomaar een bierwedstrijd. Het was de eerste professionele bierwedstrijd in België die zijn debuut maakte in de Beursschouwburg van Brussel. Doorheen de jaren ging het evenement op verschillende locaties door én groeide het uit tot een prestigieuze wedstrijd met internationale belangstelling. Nu kennen we de Brussels Beer Challenge als een professionele wedstrijd waar brouwers zich kunnen meten met de beste bierproducenten uit binnen- en buitenland.

Vakmanschap

Aangezien het grote aantal deelnemende bieren, duurt het drie dagen vooraleer de vakjury alles geproefd en beoordeeld heeft. In die jury zetelen gereputeerde bierexperts uit alle hoeken van de wereld die de bieren op een vakkundige manier analyseren. Daarnaast dient de Brussels Beer Challenge ook als netwerkplatform waar brouwers hun eigen bieren kunnen voorstellen en zo ook kunnen kennismaken met andere smaken. De internationale aandacht brengt ook nieuwe potentiële markten met zich mee. Als hoofdstad van ons bierland ondersteunt deze wedstrijd natuurlijk de Belgische biercultuur.

Kwaliteitslabel als gids

Maar ook voor de consumenten is deze Brussels Beer Challenge een wedstrijd om in het oog te houden. Bieren die in de prijzen vallen krijgen namelijk een award die dienst doet als kwaliteitslabel. Deze labels zijn een gids voor consumenten die nieuwe smaken willen proberen, maar ook zeker willen zijn van kwaliteit. De jurerende bierkenners delen de bieren op  naargelang origine, typiciteit en stijl. Wie onze Koekoeksbieren eens wil afwisselen met een andere smaak kan een kijkje nemen op de website van Brussels Beer Challenge, daar worden alle winnaars per categorie opgelijst.

Unieke samenwerking

Wist u trouwens dat Bar Blanche ontstaan is uit een unieke samenwerking? De volle moutsmaak, troebele kleur en romige schuimkraag ontstond in het Ardense dorpje Mont. Samen met Brasserie Inter-Pol, puzzelde Brouwerij Koekoek allerlei smaakcombinaties aan elkaar om zo het unieke karakter van Bar Blanche te vormen. Aandachtige proevers kunnen daarom in dit witbier een zilte hint en een frisse toets ontdekken, die mede afkomstig is van de zeldzame Japanse citrusvrucht Yuzu. Koekoeksbieren doen eigenlijk niet vaak mee aan wedstrijden, wat het des te leuker maakt om effectief een prijs in de wacht te slepen. Heeft u onze Bar Blanche al geproefd?

while we keep brewing, you keep reading

Goud voor Bar Bippa op de prestigieuze World Beer Awards.

In augustus werd onze Bar Bippa bekendgemaakt als één van de winnaars van de prestigieuze Wold Beer Awards in Londen. Tijdens deze jaarlijks terugkerende wedstrijd, werd Bippa bekroond als gouden medaillewinnaar én als beste bier van België in haar catego

Kent u het verhaal achter de India Pale Ale?

U heeft vast wel al gehoord van IPA: India Pale Ale. Deze bierstijl binnen de categorie Pale Ale staat gekend om de rijke historie en de hoppige smaak. Ondanks de benaming India Pale Ale werd dit bier niet gebrouwen op het subtropisch continent, maar hee

Brouwerij Koekoek lanceert nieuwste Bar Bippa op het Brugs Bierfestival

De knalroze kroonkurk die op het nieuwste biertje van Brouwerij Koekoek prijkt, zet meteen de toon voor de smaak: verrassend, verfrissend en heerlijk tropisch. De vijfde telg van de Koekoeksfamilie is allesbehalve een nakomertje.
B Beers B Beers
nl keyboard_arrow_down
Ben je ouder dan 18?
Are you over 18?
As-tu plus de 18 ans?
Hai più di 18 anni?
B Beers