Terug naar overzicht

Tournée minérale! Alcoholvrij bier wint aan populariteit

Zes jaar geleden werd Tournée Minérale in het leven geroepen. De campagne van De Druglijn, VAD en spoorde iedereen massaal aan om gedurende de maand februari geen alcohol te drinken. Ondertussen is de hype van 2016 veranderd naar een jaarlijkse gewoonte voor veel Vlamingen. Geen of minder alcohol consumeren heeft namelijk een positieve impact op uw gezondheid. Plus, tegenwoordig zijn er heel wat alcoholvrije bieren op de markt die de titel van bier waardig zijn.

Tournée Minérale?

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) en Stichting tegen Kanker sloegen de handen in elkaar om een campagne op te zetten die consumenten aanspoort om een maand geen alcohol te drinken. De sensibiliseringscampagne werd in het leven geroepen om Vlamingen stil te doen staan bij hun alcoholgebruik en de effecten daarvan. We hoeven u vast niet te vertellen dat wakker worden met een kater geen pretje is, maar overmatig gebruik kan ook ernstigere gezondheidsklachten in de hand werken zoals hartklachten, leveraandoeningen of kanker. Deelnemers aan Tournée Minérale zullen merken dat ze door een maand schrikkelen beter slapen en zich fitter voelen.

Breder aanbod alternatieven

Het succes van Tournée Minérale plantte een zaadje dat is blijven groeien: een breder aanbod van alternatieven voor alcoholische consumpties. België is een bierland waarbij alcohol deel uitmaakt van de cultuur. Althans, die perceptie leefde tien jaar geleden heel hard. Consumenten die nooit alcohol drinken of die alcohol eens willen laten staan, zijn gelukkig niet langer veroordeeld tot water of frisdrank. Heel wat grote brouwers brachten alcoholvrije alternatieven uit, maar ook kleine spelers slagen erin om kwalitatieve alcoholvrije bieren op de markt te brengen.

Alcoholvrij is here to stay.

Dankzij de waardige alcoholvrije alternatieven die momenteel op de markt zijn, bent u niet langer de vreemde eend in de bijt als u geen alcohol wil drinken. Iets drinken met vrienden, familie, collega’s … blijft even gezellig – en lekker! – met een alcoholvrij glas. Ons Koekoeksbier Bar Bo bijvoorbeeld, wordt goed gesmaakt. Dankzij de volle, kruidige en goed gehopte smaak valt dit bier bij menig bierliefhebber in de smaak. Zo kan u even hard genieten van het moment, zonder schuldgevoel achteraf.

 

Benieuwd naar onze Bar Bo? Hef het glas op uw gezondheid en geniet zonder mate!

 

Bar Bo

while we keep brewing, you keep reading

Brouwerij Koekoek lanceert nieuwste Bar Bippa op het Brugs Bierfestival

De knalroze kroonkurk die op het nieuwste biertje van Brouwerij Koekoek prijkt, zet meteen de toon voor de smaak: verrassend, verfrissend en heerlijk tropisch. De vijfde telg van de Koekoeksfamilie is allesbehalve een nakomertje.

Zilver voor Bar Blanche op de Brussels Beer Challenge

De jaarlijkse, internationale Brussels Beer Challenge vond dit jaar voor de tiende keer plaats in onze hoofdstad. De verjaardagseditie van deze bierwedstrijd mocht op een recordaantal deelnemers rekenen. Maar liefst 1800 bieren uit 35 verschillende landen

Koekoek, hier zijn we

Een nieuwe brouwerij, een nieuw geluid
Bar Belge Bar Belge
nl keyboard_arrow_down
Ben je ouder dan 18?
Are you over 18?
As-tu plus de 18 ans?
Hai più di 18 anni?
Bar Belge