Terug naar overzicht

Topsport en bier, het kan

Als topsporter moeten we Luc Van Lierde niet meer voorstellen. Naast zijn verschillende Ironman-medailles won de triatleet nog ontelbare andere prijzen. Vandaag werkt Luc onvermoeibaar verder, als professionele coach van topatleten en als voorvechter van gezonde voeding. Toch moet ook een biertje drinken nog steeds kunnen, vindt hij. Luc is dan ook fan van Bar Bo, het alcoholvrij bier van brouwerij Koekoek.
Luc Van Lierde

Luc van Lierde gelooft in Bar Bo

Als topsporter moeten we Luc Van Lierde niet meer voorstellen. Naast zijn verschillende Ironman-medailles won de triatleet nog ontelbare andere prijzen. Vandaag werkt Luc onvermoeibaar verder, als professionele coach van topatleten en als voorvechter van gezonde voeding. Toch moet ook een biertje drinken nog steeds kunnen, vindt hij. Luc is dan ook fan van Bar Bo, het alcoholvrij bier van Koekoek, een collectief van bierliefhebbers die de Belgische biercultuur een warm hart toedragen. 

Al jaren werkt Luc Van Lierde bij het professioneel begeleiden van topatleten ook een goed uitgekiend voedingsplan voor hen uit. Je denkt daarbij waarschijnlijk spontaan aan allerlei (saaie?) voedingsmiddelen zoals havermout, bananen, proteïneshakes of slaatjes. Niets is minder waar. Om dat te bewijzen werkt Luc momenteel aan een boek over gezonde voeding, voor atleten en iedereen met een interesse in een gezonde levensstijl. Ook daarin betoogt Luc vol verve dat de plezierige dingen in het leven niet geweerd moeten worden.

Op tijd en stond een Bar Bo

Zo is Luc een grote voorstander van Bar Bo, het caloriearm en alcoholvrij bier van biercollectief Koekoek. Want als je het heerlijke gevoel van een lekker biertje niet wil missen, is Bar Bo perfect. Luc is niet alleen fan van het biertje omdat het weinig calorieën en geen alcohol bevat. “Ik bezocht de brouwerij en was echt onder de indruk. Vooral Bar Bo verraste me. Het bier smaakt echt naar bier, heeft een eigen unieke flavour én bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het is een ideale én gezonde dorstlesser, ook na een stevige sportinspanning. Ik ben helemaal overtuigd. Aan elke sporter: gooi een fris flesje in je sportzak!”

while we keep brewing, you keep reading

Kent u het verhaal achter de India Pale Ale?

U heeft vast wel al gehoord van IPA: India Pale Ale. Deze bierstijl binnen de categorie Pale Ale staat gekend om de rijke historie en de hoppige smaak. Ondanks de benaming India Pale Ale werd dit bier niet gebrouwen op het subtropisch continent, maar hee

Brouwerij Koekoek lanceert nieuwste Bar Bippa op het Brugs Bierfestival

De knalroze kroonkurk die op het nieuwste biertje van Brouwerij Koekoek prijkt, zet meteen de toon voor de smaak: verrassend, verfrissend en heerlijk tropisch. De vijfde telg van de Koekoeksfamilie is allesbehalve een nakomertje.

Tournée minérale! Alcoholvrij bier wint aan populariteit

Zes jaar geleden werd Tournée Minérale in het leven geroepen. De campagne van De Druglijn, VAD en spoorde iedereen massaal aan om gedurende de maand februari geen alcohol te drinken.
B Beers B Beers
nl keyboard_arrow_down
Ben je ouder dan 18?
Are you over 18?
As-tu plus de 18 ans?
Hai più di 18 anni?
B Beers