Terug naar overzicht

Koekoek, hier zijn we

Soms draait een mens de zaken even om. Zo ook Koekoek. Pas nadat een paar doorwinterde bierliefhebbers drie felgesmaakte bieren brouwden en succesvol op de markt lanceerden, was de tijd rijp om een waardige naam te bedenken voor hun project. Hun missie? Unieke, niet-evidente bieren die de Belgische biercultuur alle eer aandoen. Hoe? Samenwerking met topspecialisten en passionele brouwers. Op zoek gaan naar het perfecte nest voor zotte bieren, daar moet je een beetje cuckoo voor zijn, toch? Koekoek!
Koekoek, hier zijn we

Een nieuwe brouwerij, een nieuw geluid

Koekoek is misschien wat atypisch in de bierwereld maar onze jongen doen het goed! Drie uitzonderlijke bieren zagen ondertussen het levenslicht. Het specialty beer Bar Belge werd meteen bekroond als een anders dan anders amberbier. Bar Bo werd meteen een populair alcoholvrij bier. En Bar Blanche staat klaar om de markt van de witbieren te doen heropleven in Europa. Daar is Koekoek maar wat trots op!  

Slimme vogels

Koekoek staat voor een groepje levensgenieters die, elk vanuit hun eigen expertise, vonden dat het hoog tijd werd dat de Belgische biercultuur een nieuwe impuls kreeg. België maar ook het buitenland kon best een hernieuwde kennismaking met bier gebruiken, in al zijn facetten. Met verrassende kruidencombinaties, natuurlijke ingrediënten en hippe beeldvorming slaagt Koekoek erin om de juiste buzz te creëren. 

Vleugels uitslaan

De interesse is alvast gewekt. In België serveren we de bieren van Koekoek al in heel wat horecazaken met een hart voor bier. Biersommeliers koppelen Koekoek’s bieren aan heerlijke gerechten, kaasmakers infuseren hun kaas ermee en een pizzeria voegt die kaas op zijn beurt toe aan een vier-kazenpizza, begeleid met het gelijknamige bier. In het buitenland haalt Koekoek al veel lof én afzet in Hongkong, Nederland en Italië. De goesting is groot, de plannen wild. Onze jongen zijn klaar om het nest te verlaten en hun vleugels steeds verder uit te slaan. 
 

while we keep brewing, you keep reading

Goud voor Bar Bippa op de prestigieuze World Beer Awards.

In augustus werd onze Bar Bippa bekendgemaakt als één van de winnaars van de prestigieuze Wold Beer Awards in Londen. Tijdens deze jaarlijks terugkerende wedstrijd, werd Bippa bekroond als gouden medaillewinnaar én als beste bier van België in haar catego

Kent u het verhaal achter de India Pale Ale?

U heeft vast wel al gehoord van IPA: India Pale Ale. Deze bierstijl binnen de categorie Pale Ale staat gekend om de rijke historie en de hoppige smaak. Ondanks de benaming India Pale Ale werd dit bier niet gebrouwen op het subtropisch continent, maar hee

Brouwerij Koekoek lanceert nieuwste Bar Bippa op het Brugs Bierfestival

De knalroze kroonkurk die op het nieuwste biertje van Brouwerij Koekoek prijkt, zet meteen de toon voor de smaak: verrassend, verfrissend en heerlijk tropisch. De vijfde telg van de Koekoeksfamilie is allesbehalve een nakomertje.
B Beers B Beers
nl keyboard_arrow_down
Ben je ouder dan 18?
Are you over 18?
As-tu plus de 18 ans?
Hai più di 18 anni?
B Beers