Terug naar overzicht

Brouwerij Koekoek lanceert nieuwste Bar Bippa op het Brugs Bierfestival

De knalroze kroonkurk die op het nieuwste biertje van Brouwerij Koekoek prijkt, zet meteen de toon voor de smaak: verrassend, verfrissend en heerlijk tropisch. De vijfde telg van de Koekoeksfamilie is allesbehalve een nakomertje. Deze Belgian IPA brengt dankzij het gebruik van speciale hopsoorten exotische toetsen naar boven met behoud van zachte bittere hopaccenten. Deze nieuwste schone wordt dit weekend officieel gelanceerd in het prachtige congres- en beursgebouw BMCC op het Beursplein in Brugge.
trotse Wouter met Bar Bippa

Hoppig en fruitig tegelijk: Bar Bippa (6,5%)

Bierliefhebbers zullen de allusie naar IPA zeker al opgemerkt hebben. Toch is dit bier niet zomaar een variant van een New England Indian Pale Ale. Bar Bippa brengt namelijk het beste van twee werelden samen: de typische hopsmaak die kenmerkend is voor klassieke IPA’s met de geur van tropische vruchten.

Naast de karakteristieke troebelheid heeft het speciaalbier een zijdezacht mondgevoel. Breng daarbij de hoppige fruittonen en je krijgt een bier dat perfect culinair inzetbaar is. Heerlijk bij Aziatische gerechten bijvoorbeeld.

De tropische toetsen in dit biertje zijn onder andere passievrucht, mango en lychee. Het is net die combinatie van hop en fruit die zo verrassend is voor de Belgische consument. En dat is waar Brouwerij Koekoek altijd naar streeft: een unieke bierbeleving bieden voor levensgenieters.

Stereotypes doorbreken

Wie aan fruit denkt, denkt vaak meteen aan fruitbier, wat al gauw geassocieerd wordt met iets waar vrouwen sneller naar grijpen. Toch zijn die vooroordelen nergens voor nodig. De tijd waarin mannen steevast voor bitter gingen en vrouwen steevast voor zoet is al lang gedateerd.

Het felroze design werd gekozen omdat dat helemaal past bij het gevoel dat Bar Bippa opwekt. Het is een prachtig biertje dat in de smaak zal vallen bij iedereen die wat meer wilt dan een conventioneel bier. Een combinatie van bitter en zoet, in een vrolijk flesje met roze opdruk. Wat wil een mens nog meer?

Lancering tijdens Brugs BierFestival

De veertiende editie van het bierfestival georganiseert door BAB vzw, gaat dit jaar door in het nieuwe beurs-, meeting- en congrescentrum in hartje Brugge. Meer dan 400 bieren zullen gedegusteerd kunnen worden. Ook verwacht de beurs meer dan 80 brouwerijen, waaronder natuurlijk ook Brouwerij Koekoek. Wie onze nieuwste Bar Bippa wil proeven, kan dus gezellig langskomen bij stand 13 op de beurs. Tot dan!

while we keep brewing, you keep reading

Goud voor Bar Bippa op de prestigieuze World Beer Awards.

In augustus werd onze Bar Bippa bekendgemaakt als één van de winnaars van de prestigieuze Wold Beer Awards in Londen. Tijdens deze jaarlijks terugkerende wedstrijd, werd Bippa bekroond als gouden medaillewinnaar én als beste bier van België in haar catego

Kent u het verhaal achter de India Pale Ale?

U heeft vast wel al gehoord van IPA: India Pale Ale. Deze bierstijl binnen de categorie Pale Ale staat gekend om de rijke historie en de hoppige smaak. Ondanks de benaming India Pale Ale werd dit bier niet gebrouwen op het subtropisch continent, maar hee

Tournée minérale! Alcoholvrij bier wint aan populariteit

Zes jaar geleden werd Tournée Minérale in het leven geroepen. De campagne van De Druglijn, VAD en spoorde iedereen massaal aan om gedurende de maand februari geen alcohol te drinken.
B Beers B Beers
nl keyboard_arrow_down
Ben je ouder dan 18?
Are you over 18?
As-tu plus de 18 ans?
Hai più di 18 anni?
B Beers